Voor 23:59 besteld, de volgende dag bezorgd!
Menu
Banner Lyle & ScottBanner Lyle & Scott

Lyle & Scott

Filters
Categorieën
Merken
Maat
Kleur
Prijs
Sale
Nieuw
Categorieën
Merken
Maat
Kleur
Prijs
Sale
Nieuw
Filters

Bekijk ons Lyle & Scott assortiment

Lyle & Scott, het Schotse kledingmerk met een rijke geschiedenis, heeft zich ontwikkeld van een bescheiden breierij tot een wereldwijd erkend merk dat synoniem staat voor stijl en kwaliteit. Dit fascinerende verhaal van erfgoed en mode-evolutie zal je meenemen op een reis door de tijd, terwijl we ontdekken waarom Lyle & Scott de aandacht van modeliefhebbers blijft boeien.

Lees hier meer over Lyle & Scott

Het Schotse Brei-erfgoed

Het verhaal van Lyle & Scott begint in het pittoreske Hawick, Schotland, in 1874(!) Deze locatie speelde een cruciale rol in het creëren van de kernidentiteit van het merk. Schotland staat bekend om zijn vakmanschap in breiwerk, en Lyle & Scott zet deze traditie voort door hoogwaardige knitwear te produceren, met de nadruk op kasjmier en lamswol.

De Iconische Eagle

Het logo van Lyle & Scott, een adelaar, is een herkenbaar symbool van het merk. De inspiratie voor dit logo komt van de majestueuze adelaars die rond de Gleneagles golfbaan in Schotland cirkelen. Het merk belichaamt kracht en precisie, waarden die diep geworteld zijn in de kwaliteit van de kleding.

De Overgang naar Streetwear

Hoewel het merk historisch bekend stond om zijn knitwear, heeft het met succes de overgang gemaakt naar streetwear. Lyle & Scott heeft zijn aanbod uitgebreid naar trendy t-shirts, hoodies en jassen. Hierdoor heeft het merk een bredere en jongere doelgroep aangesproken.

Duurzaamheid en Milieubewustzijn

Lyle & Scott is toegewijd aan duurzaamheid. Het merk heeft stappen ondernomen om zijn milieu-impact te verminderen. Dit omvat het gebruik van duurzame materialen en eco-vriendelijke productieprocessen. Lyle & Scott werkt eraan om zowel modebewuste als milieubewuste consumenten aan te trekken.

Samenwerkingen en Collecties

Het merk heeft samenwerkingen aangegaan met bekende ontwerpers en artiesten om limited edition-collecties te creëren. Deze samenwerkingen hebben het merk een modern en trendy imago gegeven. Lyle & Scott brengt regelmatig nieuwe collecties uit, geïnspireerd op seizoenstrends en mode-evenementen.

De Tijdloze Aantrekkingskracht

Lyle & Scott blijft een tijdloos beroep doen op modeliefhebbers van alle leeftijden. Het vermogen om klassiek en hedendaags te combineren is een van de sleutels tot het aanhoudende succes van het merk. Van een comfortabele kasjmiertrui tot een modieuze streetwear-jas, Lyle & Scott past bij elke stijl.

Conclusie

Lyle & Scott heeft een reis gemaakt van traditionele Schotse breiers naar trendsetters in de modewereld. Met een sterk erfgoed, iconisch logo, aandacht voor duurzaamheid en een uitgebreide collectie, blijft dit merk relevant en aantrekkelijk voor een divers publiek. De combinatie van kwaliteit, stijl en innovatie heeft Lyle & Scott tot een van de meest gewaardeerde kledingmerken ter wereld gemaakt.

Bekijk en shop de officiële collectie van Lyle & Scott vandaag bij Mezaldy!