Voor 23:59 besteld, de volgende dag bezorgd!
Menu

Woolrich

Filters
Categorieën
Merken
Maat
Kleur
Prijs
Sale
Nieuw
Categorieën
Merken
Maat
Kleur
Prijs
Sale
Nieuw
Filters

Bekijk ons Woolrich assortiment

Diep geworteld in de Amerikaanse geschiedenis, heeft Woolrich zich ontwikkeld tot een iconisch kledingmerk dat synoniem staat voor duurzaamheid en outdoor avonturen. De rijke geschiedenis van Woolrich begon in 1830 en sindsdien heeft het merk een onuitwisbare indruk achtergelaten op de modewereld. Laten we samen deze opmerkelijke reis verkennen.

Lees hier meer over Woolrich

Het Begin: 1830(!)

Woolrich werd opgericht in 1830 in Pennsylvania, en dit maakt het een van de oudste kledingmerken in de Verenigde Staten. Het begon als een wollen molen die hoogwaardige wol produceerde voor lokale arbeiders. Deze focus op kwaliteit zou de rode draad worden in de geschiedenis van het merk.

De Iconische Woolrich Woolen Mills

In de late 19e eeuw lanceerde Woolrich zijn iconische Woolen Mills, waar de beroemde Woolrich-kleding werd vervaardigd. De fabriek werd een symbool van ambachtelijk vakmanschap en hoogwaardige materialen. Deze productiefaciliteit stond aan de basis van de reputatie van Woolrich als leverancier van duurzame en warme kledingstukken.

De Arctic Parka: Een Legendarisch Stuk

Een van de meest iconische creaties van Woolrich is de Arctic Parka. Dit warme en stijlvolle kledingstuk, oorspronkelijk ontworpen voor arbeiders in de olievelden van Alaska, groeide uit tot een modieus item dat wereldwijd wordt gedragen, van de straten van New York tot de bergen van de Alpen.

Bekijk ook het ruime assortiment van Woolrich aan t-shirts, truien en polo’s bij Mezady.

Samenwerkingen en Innovatie

Woolrich heeft samengewerkt met andere toonaangevende merken en ontwerpers om innovatieve collecties te creëren. Deze samenwerkingen hebben geresulteerd in unieke en trendy stukken die de erfenis van het merk combineren met een eigentijdse esthetiek.

Een Focus op Duurzaamheid

In een tijd waarin duurzaamheid cruciaal is, heeft Woolrich stappen ondernomen om eco-vriendelijke materialen en productieprocessen te omarmen. Het merk is toegewijd aan het verminderen van zijn milieu-impact en het behoud van de natuurlijke schoonheid van de planeet.

De Moderne Woolrich

Vandaag de dag blijft Woolrich trouw aan zijn erfgoed terwijl het evolueert om aan de behoeften van de moderne consument te voldoen. De collecties omvatten een breed scala aan kleding en accessoires, van tijdloze klassiekers tot eigentijdse stijlen.

Conclusie

Woolrich is meer dan alleen een kledingmerk; het is een belichaming van kwaliteit, vakmanschap en avontuur. Het heeft generaties doorstaan en blijft de harten veroveren van diegenen die de schoonheid van de natuur en de waarde van duurzaamheid waarderen. Met een rijke geschiedenis en een veelbelovende toekomst is Woolrich een merk dat nooit uit de mode raakt.

Bekijk en shop de officiële collectie van Woolrich vandaag bij Mezaldy!